hAAi mogelijkheden

we creëren 1001 mogelijkheden

Een bewonderenswaardige collectie komt niet tot stand zonder een goede conservator en heeft geen waarde zonder een kijker. Verzamelingen komen tot stand door tijd, liefde en aandacht. Passie voor een object waar het hart sneller van gaat kloppen. Iets moois, iets kleins, dierbaars of waardevols. Objecten, spullen of herinneringen. Dingen of mensen die je raken en het verdienen om bewaard, gekoesterd en gezien te worden.

Het Digitaal Depot is de verbindende schakel tussen de collectie, conservator en kijker. Het Digitaal Depot rangschikt, toont en vertelt.
vorige afbeelding
slide 1 slide 2 slide 3 slide 4 slide 5 slide 6 slide 7
volgende afbeelding

Dat kan gelden voor het verleden, zoals bijvoorbeeld verhalen uit WOII of de hele serie Volkswagen Kever vanaf 1938, maar het geldt ook zeker voor zaken in het heden.

De voorkant van het Digitaal Depot

Het Digitaal Depot is een interactieve en dynamische tentoonstellingsruimte die op ieder beeldscherm getoond kan worden. De wijze waarop en de stijl waarin is vrij.
We ontwerpen en implementeren deze op maat passend bij de collectie, de doelgroep of binnen uw huisstijl.

Het herkennen van de mogelijkheden, het vinden van de eigen kracht in verborgen, onzichtbare onderdelen van uw organisatie, instituut of collectie, kan soms lastig zijn.
Wij weten dat als geen ander, kunnen goed met u meedenken en het adequaat vertalen in een passende visuele oplossing. Het verslagleggen, rangschikken en exposeren van al dat moois wordt eenvoudig met het CMS, vervolgens kan de kijker zoeken, selecteren en bewonderen.

De achterkant van het Digitaal Depot

Het systeem is webbased en is zowel stand-alone als online te gebruiken. Dat wil zeggen dat het als website in te zetten is, en dus draait op desktop, én responsive op alle mobiele devices van tablet tot smartphone. In sommige gevallen, zoals bij het Digitaal Depot van de Basis, draait het juist op locatie, als integraal onderdeel van de organisatie en haar gebouw. De back-end, de database, wordt gestuurd door een uiterst gebruiksvriendelijk Collectie Management Systeem (CMS), in een beveiligde omgeving. In één overzichtsscherm staat per object alle informatie bij elkaar: beeldmateriaal (foto's en video's), verhaal (tekst), datum van invoer (en bewerking), tags en titel. Nieuwe objecten kunnen worden toegevoegd, bestaande kunnen worden gewijzigd en verwijderd.

Bijzondere toepassingen

Momenteel werken we aan een vertaling naar een besloten cliëntensysteem voor een organisatie in de zorgsector. Rondom een client wordt een geanonimiseerd dossier gemaakt. In een narratieve benadering, ook wel de biografische benadering of levensloop genoemd, staat het verhaal over de relevante levenservaringen van de client centraal. Gegevens van de betrokken instanties, de duur van de dossiervorming, belangrijke en minder belangrijke gebeurtenissen en notities worden in het CMS ingevoerd. De automatisch, gevisualiseerde data binnen deze afzonderlijke casussen geven snel een helder overzicht en leiden tot verbeterde analyses.

vorige afbeelding
slide 1 slide 2 slide 3 slide 4 slide 5 slide 6 slide 7
volgende afbeelding

Kijk verder